Ingemark ti pomaže poboljšati kvalitetu koda

Šaljemo ti patkicu za rubber ducking

Rubber duck debugging, ili skraćeno rubber ducking, metoda je otklanjanja pogrešaka u softveru gdje softverski inženjer objašnjava svoj kod gumenoj patki. Cilj im je verbalizirati problem koji pokušavaju riješiti i kako ga pokušavaju riješiti, što često pomaže u otkrivanju bilo kakvih grešaka u kodu.

Pragmatic Programmer Pragmatic Programmer

Pragmatic Programmer

Ideja je predstavljena u knjizi “Pragmatic Programmer”, koju su napisali Andrew Hunt i David Thomas. Knjiga sadrži priču o programeru koji bi sa sobom nosio gumenu patku i otklanjao greške u kodu objašnjavajući ga patki, liniju po liniju.

Osnovna ideja Osnovna ideja

Osnovna ideja

Osnovna ideja iza toga moćna je koliko i jednostavna: objašnjavanje nečega drugima jednostavnim riječima pomaže vam da jasnije vidite što pokušavate postići. Vjerujemo da je ovaj koncept primjenjiv ne samo na softversko inženjerstvo nego i mnogo šire.

Želiš i ti svoju patkicu?

Prvih 20 prijavljenih s podacima niže će na svoju adresu (ili osobno preuzeti) dobiti Ingemarkovu gumenu patkicu.

 

     

    Vaše podatke ćemo koristiti isključivo kako bi vam poslali navedene patkice i nećemo ih spremati. Trošak dostave u cijelosti pokriva Ingemark.

    By Clicking on Accept, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. For more details, please review our Privacy Policy.

    Accept all